_DSF0550

Marketing 6.19 Konuşmaları-2

MARKETING 6.19 İKİNCİ OTURUM

DIGITAL MARKETING OTURUMU: BURAK ARSLAN


Her yıl pazarlama dünyasının uzmanlarını ağırladığımız Marketing etkinliğimizin bu seneki en etkili sunumlarından biri şüphesiz Burak ARSLAN’ın Digital Marketing sunumuydu. 7 yıldan uzun bir süredir dijital pazarlama alanında çalışan Burak ARSLAN, Google Ads, Facebook Ads, Remarketing, Mobile Marketing, Google Analytics gibi farklı dijital pazarlama alanlarında projeler yürütmüştür. Yaklaşık 2 yıldır Ebay Türkiye/GittiGidiyor Dijital Pazarlama Departmanı’nın yöneticiliğini yapan Burak ARSLAN, sunumu sırasında ‘Fulya’nın İntikamı’ olarak da bilinen ve eski sevgilisine ait olan eşyaları GittiGidiyor üzerinden satan bir genç kadının anlatıldığı, yayınlandığı dönemde çok ses getiren ve Türkiye’nin ilk viral reklamı olan videoyu izletti. Burak ARSLAN bu reklamın kendisinin mühendislik kariyerini bitirdiğini ve onu dijital pazarlamaya ittiğini belirtti.

”Artık dijital dünyada işler değişti. Cep telefonlarınızı nasıl satın aldığınızı düşünün. Mağazaya gidip satın almakla bitti mi, yoksa arkadaşlarınızla konuşup internetten araştırmanızı yapıp mı karar verdiniz?” sözleriyle günümüzde pazarlama alanında internetin ve dijital dünyanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Burak ARSLAN, reklamlarda duygulara hitap eden bir hikâye anlatıma gerek olduğunu da ekledi. Müşterilerin artık daha fazla ayrıntı ve feedback istediğini söyleyen Burak ARSLAN bunun pazarlamada işleri artık her iki taraf için de zorlaştırdığını belirtti.

 

”Pazarlamacılar için eskiden işler kolaydı, ama artık o kadar kolay değil. Çünkü dijital dünyayla işler çok daha karmaşık bir hâle geldi. Sadece pazarlamacılar için değil, dünyada da eskiden işler daha kolaydı. Zaman geçtikçe ikisi de karmaşıklaşıyor ama yapay zekânın gelişmesiyle bu karmaşıklık ortadan kalkacak. Artık pazarlamacıların sadece televizyonda değil, her yerde olması gerekiyor. Bunun için de yapay zekâ çok önemli. Algoritmanın nasıl çalıştığını bilmeniz önemli. Size yapay zekâyı kullanıp, algoritmanızı çalıştırmanızı öneririm.”

Burak ARSLAN’a dijital pazarlama üzerine yaptığı bu bilgilendirici sunum için teşekkür ederiz.

 

NEFES EGZERSİZİ OTURUMU: SENA SAYIN

7.5 milyar kişinin yaşadığı dünyada 300.000.000 kişi stres altında sözleriyle konuşmasına başlayan SAYIN, İnsanların hayatına soluklanabilecekleri bir an yaşatabilmek istediği için yogaya başladığını belirtti. Kurumsal kafada olmanın her şeyin daha fazlasını istemenize yol açacağını söyleyen SAYIN, herkesin bir dönem yoğun çalışması gerektiğini tavsiye ediyor. Çünkü bu dönemin sonunda ne yapacağımıza karar vereceğimizi belirlediğimizi belirtiyor SAYIN.
“Her şeyin zamanında olması için bir neden var. Benim burada olmam için bir neden ve sizin burada olmanız için bir neden olduğu gibi.”
Sena SAYIN ‘a bu yorucu Marketing gününde bize dinçlik getiren nefes egzersizi için teşekkür ederiz.

KURUMSAL VS STARTUP OTURUMU: TUNÇ BERKMAN

“Bir girişimde partner çok önemlidir birbirinizin eksiklerini tamamlayabilmelisiniz” diyen Tunç BERKMAN en temel ihtiyacımızın güven olduğunu ve dijitalleşmeyle birlikte çıkan şirketlerin bu denli hayatımıza girmesinin sebebinin güven duygusu olduğunu, markanın insana güven ve aidiyet duygusunu verdiğini belirtiyor. Girişimci insanın en büyük özelliğinin özgüven olduğunu ve kurumsal bir girişimci olmak istiyorsanız öncelikle kendinizi bilmeniz gerektiğini ekleyen BERKMAN, ne iş yaparsanız yapın adım adım büyümemiz gerektiğini tavsiye ediyor. Pazarlamanın insan için yapıldığını ve medya olmadan pazarlamanın yapılamayacağını, teknolojiyi iyi kullanan firmaların başarılı olduğunu düşünen BERKMAN, insanların korktuğu şeyin ”ben girişime başladım ama param biterse ne yaparım” düşüncesi olduğunu söylüyor. Böyle durumlarda yatırımcılardan kaynak bulunabileceğini söyleyen BERMAN. Herkesin iletişim eğitimi alması gerektiğini pazarlamanın böylelikle insanlar üzerindeki etkisinin daha etkili olacağını da belirtiyor.

”Temel ihtiyaçlarımız bizi sosyal medyaya yöneltiyor; örneğin insan doğduğu andan itibaren beğenilmek ister. Instagram da bu ilgiyi kullanır. Yani aslında kendimizi sosyal medyada pazarlıyoruz.”

Kurumsal vs StartUp oturumumuzun kurumsal tarafını temsil eden Tunç BERKMAN’a bu keyifli konuşmasından dolayı teşekkür ederiz.

 

KURUMSAL VS STARTUP OTURUMU: BORA ŞAHAN

Marketing etkinliğimizde öncelikle hayat hikâyesini, kariyerinin nasıl yollardan geçtiğini anlatan Loreal, Braun, Markafoni, Letgo, Sanofi gibi büyük şirketlerde çalıştıktan sonra şu anda Paraşüt’te çalışmakta olan Bora ŞAHAN’ı dinliyoruz. Ele aldığımız kurumsal vs StartUp oturumumuzun StartUp tarafını temsil eden Bora ŞAHAN bizlere, “Sizler mezun olduğunuzda kurumsal mı StartUp mı seçeneğiniz var fakat bizim zamanımızda yoktu” diyor. Evet, StartUp’lar yeni girişimler olup birçok girişimciye iş fırsatı sağlayan, girişimcilik dünyasına yeni adım atan şirketlerdir. Bora ŞAHAN kurumsal ve StartUp’ı şu şekilde karşılaştırıyor. StartUp bir atölye gibidir. Her şeyiyle size aittir, her şeyini kendiniz yaparsınız fakat kurumsal bir şirkette çalıştığınızda büyük bir yapının parçası olursunuz. StartUp’ta daha geniş bir iş alanınız var yani özellikli bir iş alanınız yok. Kurumsal yavaş büyür, yapılan işlerin sonuçları zamanla alınır. StartUp’ta ise hızlı büyüme ve dolayısıyla hızlı sonuç alma durumu vardır. Kurumsalın daha geniş kaynaklara sahip olması StartUp’ların açısından dezavantaj gibi görünse de StartUp’ların kısıtlı kaynaklara sahip olmaması daha yaratıcı işlerin ortaya çıkmasına yol açar. Ve Bora ŞAHAN’ın da dediği gibi kurumsal şirketler daha eski uzun yılları geride bırakmış şirketler iken StartUp şirketleri tarihini yeni yazan ve o tarihin parçası olmanıza fırsat tanıyan şirketlerdir.

Kurumsal vs StartUp oturumumuzun StartUp tarafını temsil eden Bora ŞAHAN’a bu keyifli sunumu için teşekkür ederiz.

 

KURUMSAL VS STARTUP OTURUMU: GÖKHAN ÖRÜN

Bugüne kadar 10’dan fazla mobil uygulama yapmış olan, ‘Hadi’ bilgi yarışmasının kurucusu Gökhan ÖRÜN sözlerine projelerine hep büyük hayallerle girdiğini söyleyerek başladı. Bunu gerçekleştirdiğini belirten ÖRÜN, ekibin de çok önemli olduğunu vurguluyor. Hadi’nin bir bilgi yarışması değil, interaktif bir show olduğunu söyleyen ÖRÜN, bir ürünü etkili yapmanın yolunun arkadaşlarınıza kullanabilmeniz olduğunu belirtiyor.

Kurumsal vs Startup oturumumuzun StartUp tarafını temsil eden Gökhan ÖRÜN’e güzel konuşması ve eğlenceli yarışması için teşekkür ederiz.

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *