kaospilot-nedir

Kaospilot

KAOSPILOT: GÖREVİMİZ GİRİŞİM

Bir sınıfta olduğunuzu hayal edin, hiç tanımadığınız liderlik vasfına sahip dominant kişilerle birliktesiniz. Biri bulunduğunuz sınıfa giriyor ve Danimarka’nın en büyük fuarlarından birini sıfırdan planlamanızı istiyor. Sadece 15 gününüz var ve bu işte birbirinizden başka yardımcı olacak kimseniz yok. Ne yapacaksınız?

İşte KAOSPILOT programı, yaparak öğrenme ilkesiyle birlikte bu imkanı sunuyor. İskandinavya ve Hollanda’daki okullar tarafından sunulan bu program, Danimarka’da Uffe Elbæk tarafından kurulan bir işletme okulunda başlamıştır. KAOSPILOT programı 2007 yılında Business Week tarafından en iyi Tasarım Okulu olarak aday gösterilmiş ve Avustralya, Norveç, İsveç, Danimarka ve Hollanda’daki okullara ilham vermiştir. 

Uluslararası bir eğitim olan KAOSPILOT, her yıl yaklaşık 35 öğrenciyi programa dahil etmektedir. Eğitim felsefesi kişisel gelişim, değer temelli girişimcilik, yaratıcılık ve sosyal yenilik üzerine odaklanan ve EFMD Kalite Geliştirme Sistemi, İşletme Yüksek Okullarını Geliştirme Derneği (AACSB), AMBA tarafından akredite edilen programda girişimcilik, inovasyon ve iş geliştirme, süreç tasarımı ve süreç yönetimi, proje tasarımı, proje geliştirme ve proje yönetimi, yönetim ve örgütsel anlayış alanlarında ders verilmekte ve program 3 yıl sürmektedir. KAOSPILOT, öğrencilerini aşağıdaki yer alan yetkinliklerini güçlendirmek için kurulmuştur:

Mesleki Yeterlilik

İçinde bulunulan durumları, süreçleri ve projeleri anlamak ve ustalaşmak için gerekli kabul edilen mesleki bilgi ve akademik teoriyi içerir.

İlişki Yeterliliği

Diğer insanlarla sosyalleşme ve bunlarla ilgili olarak kendilerini görme becerisi edinmeyi hedefler. Bu işbirliği, güven, ortak hedefler, çatışma çözümü, iletişim ve kişisel etki biçimlerini içerir.

Görüş Yeterliliği

İster toplumsal, sosyal, ekonomik, kültürel ister kişilerarası ilişkiler ve bağlam olsun, sistemik bağlamları yansıtma, yorumlama, anlama becerisi edinmeyi hedefler.

Eylem Yeterliliği

Bilgi, teori, değerler, vizyonlar, hayaller, öngörüler, deneyimler, anlayış, yenilik ve değişim ile ilgili pratik ve hedefli eyleme dönüştürme yeteneği aşılanır. Liderlik, inisiyatif alma, kendilerini ve başkalarını motive etme, hedefler belirleme ve karar verme becerisi gibi yetenekler de dahildir.

Yetkinliği Değiştirme

Yeniden düşünmek ve her zaman öğrenmek için gerekli yetenek ve isteklilik aşılanır. Bu kısmen farklı bakış açıları, bilim vizyonu, karmaşıklık ve türbülansla başa çıkabilme ve bu anlayışla anlam ve eylemi ayarlama becerisi ile ilgilidir.

Eğer siz de liderlik ve girişimcilik adına eğitim almak, kariyeriniz adına büyük bir adım atmak istiyorsanız https://www.kaospilot.dk/ sitesinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yazar: Begüm Bengitan

Tags: No tags

Comments are closed.